Трафиканти взимат органи от бежанци на остров Лесбос

Шокиращи факти как са изрязвали органи от бежанци, а телата им са изхвърляни в морето, изнесе кореспондентът на „Комсомолска правда“ Дария Асламова.
„Оттук до турския бряг има само шест и половина километра. Труповете на бежанците – и деца, и възрастни – няма къде да бъдат погребвани,“ разказва Асламова в разследването си на гръцкия остров Лесбос, където се намира лагер на мигранти.
Гробовете на острова струват скъпо, а място за гробища няма.
„Веднъж контейнер със 120 тела е престоял в жегата почти две седмици. Накрая открили в гората старо изоставено гробище, където зарили труповете,“ разказва тя. Впоследствие продължавали да зариват починалите мигранти там в безименни общи гробове.
За ужаса разказват местни рибари.
Всичко това е станало повод за най-различни слухове сред местни рибари. „Да, да! Ние видяхме! Със собствените си очи! Деца и възрастни със зашити кореми! Убивани са там в Турция, а след това контрабандистите изхвърлят труповете в неутрални води, надявайки се, че рибите и солта ще си свършат работата,“ цитира руската журналистка един от местните жители.
На въпроса защо в такъв случай полицията не започне разследване, човекът не може да даде точен отговор: „Ти не можеш да си представиш какво става тука! От края на лятото на брега ежедневно се появяват хиляди хора. Част от тях са болни и ранени. При нас на острова не достигат доктори даже за нас самите, а при това нашествие! Никой не беше готов за това.“
„Властите трябва да мислят за живите, а не са удавените и за тези, които са умрели на острова. Беше адска жега, телата се разлагат. Никакви експертизи и аутопсии. Бързо в земята и забравяш. А аз не мога да забравя това. На едно момче бяха извадени очите,“ завършва своя разказ рибарят.
И преди в гръцки и турски медии са се появявали информации, че в Средиземно море са изплавали трупове с изрязани органи. Официално потвърждение обаче няма.
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.