„Терористи” бяха обезвредени в ОУ „И.С.Тургенев”

Второто Детско полицейско управление в Разград стартира в училище „Иван С.Тургенев”. Децата от 3-ти клас с ръководител Калина Начева положиха клетва, че няма да се примиряват с нарушенията, ще следят за своята безопасност и тази на другите и ще носят отговорност за своите постъпки.

Директорът на учебното заведение Милена Орешкова и началникът на РУ – Разград главен инспектор Станимир Станев подписаха споразумение за партньорство и си размениха плакети на Детското полицейско управление. Приветствия поднесоха директорът на ОД на МВР старши комисар Ивайло Йовчев и инспектор Детска педагогическа стая Надежда Обрешкова.

На откриването присъстваха всички партньори на инициативата. Възпитаници на „Тургенев” поднесоха поздрав с песни и танци, а полицейски служители проведоха за тях демонстрации с две полицейски кучета. Кулминацията на програмата бе нахлуването на двама „терористи” в учебното заведение, които бяха задържани и обезвредени от специализираното тактическо звено за бързи действия към Областната дирекция на МВР.

Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Целта е в младите хора да се формира чувство за уважение към законността и реда, към ценността на всеки отделен човешки живот, търпимост към всеки и нетърпимост към насилие, агресия, хулиганство и други аморални прояви.

В двугодишния обучителен процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“, „Криминална полиция“, експерти от научно-техническата лаборатория на МВР, партньори от БЧК, РЦЗ и неправителствени организации.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.