Теодосий Спасов създаде на сцената нова музикална пиеса по мотиви на Александър Христов

С невероятни импровизации по мотиви от произведение на Алексанър Христов виртуозът на кавала Теодосий Спасов създаде по време на изпълнението си на сцената нова музикална пиеса и обеща да я чуваме в бъдеще. Световноизвестният музикант бе специален гост на юбилейния концерт на диригента и композитор Александър Христов по повод неговия 80-ти рожден ден.
IMG_7198 (1296 x 864)Тедосий Спасов, уникалните певици от квартет „Българка Джуниър“, и музикантите от Капанския ансамбъл Станчо Станев и Деян Денчев искрено се забавляваха в различни формации, докато поднасяха своите благопожелания с изпълненията си в чест на юбиляра.
В наистина класния концерт участваха още Капанският ансамбъл, чийто главен художествен ръководител много години бе маестро Христов и Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“, с която също го свърза съвместно творчество.
Юбилярът получи подаръци от всичките си приятели на сцената: икона от „Българка Джуниър“, авторската пиеса от Теодосий Спасов, плакет с герба на Разград – от община Разград и картина – от общинските съветници.
IMG_7220 (1296 x 864)Маестро Христов получи и специален поздравителен адрес от министъра на културата и от колегите от Капанския ансамбъл.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.