Танев иронизира Кунева, иска друг наследник

Отстраненият просветен министър Тодор Танев иронизира Меглена Кунева като вероятен негов наследник на поста.

„Г-жа Кунева ще закачи нещата където и да е. Например ако беше в здравеопазването, там щеше да ги приспособи към нашето председателство на Европа през 2018”, каза той пред ”Нова телевизия”. На въпрос иронизира ли, министърът в оставка отвърна: ”Да, иронизирам”.

Кандидатурата на Меглена Кунева бе издигната от партиите в Реформаторския блок. Името на бившата еврокомисарка бе обсъждано и като възможен правосъден министър след оставката на Христо Иванов.

”Тя е интелигентен човек, но ние гражданите също имаме право да си кажем думата”, каза Танев, давайки да се разбере, че иска друг да го наследи на поста. Бившият образователен министър е от Гражданския съвет на РБ, който още не е подкрепил номинацията на Кунева.

Танев смята, че на поста трябва да застане човек, който се разбира със Съвета на ректорите и с ръководството на БАН, защото те често са в конфликт за пари. Новият министър трябвало да бъде в добри отношения и със синдикатите на Янка Такева.

Въпреки срещата в събота с премиера Бойко Борисов, Танев заяви, че все още не знае напълно мотивите за исканата му оставка. Той предполага, че става въпрос за лошата комуникация на министерството с обществеността.

”Признавам и приемам, че затруднения има”, каза той и допълни: ”Но имайте предвид, че тези учебни програми бяха готови преди три години, макар и силно променени от мен сега. И тогава с доста пари са правени консултации и разяснения с учители, траещи понякога с дни. Никой не може да ми докаже, че учителите не са знаели за това”.

Танев обясни и че не може само той да е виновен и допълни, че вина за напрежението имат и някои министри.

/Dnes.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.