С ножове, палки и тръби 30 ултраси нападнаха журналисти

София /КРОСС/ 30 футболни хулигани нападнаха журналисти на „Евроком“ в „Студентски град“ в София. Вероятната причина била, че жертвите са слушали фенски песни на ЦСКА, а ултрасите са били от „Левски“, съобщи сайтът на телевизията eurocom.bg. Стажант в телевизията, чиито инициали са П. Б., е бил зверски пребит и откаран с линейка в болница. Другите четирима репортери на „Евроком“ са с леки контузии.
„30 минути след полунощ на 12 юли четирима журналисти били на рождения ден на свой приятел в 19-и блок в Студентски град“, разказват предисторията от Евроком. Момчетата слушали песни за ЦСКА, когато изведнъж по прозореца на апартамента бил хвърлен камък. Единият от журналистите отворил да види какво се случва и видял трима души, които гордо заявили, че са привърженици на „Левски“ и го предизвикали да излезе навън. „Журналистът не отговорил на поканата, а отишъл до охраната да каже за случващото се“, споделят от телевизията. Долу, пред входа на блока, обаче ги причакали трима ултраси, но не първоначалните. Те са били въоръжени с ножове, палки и тръби. Феновете хвърлили тръба по една от жертвите и счупили два прозореца. „Когато журналистите се опитали да изяснят случващото се, нови 20 души са им скочили на бой“, казват от „Евроком“. Полицията е сложила край на мелето. Започнато е разследване по случая.
Според ръководството на телевизията и потърпевшите нападението било в следствие от фенските песни и музиката. Те обаче не изключват да е целенасочено. „От 2 седмици насам кола следи журналист на „Евроком“ и водещата на Ултраспорт. Освен това пространството около блока е изцяло тревна площ и няма как човек да е минал случайно оттам“, пише в официалната страница на телевизията, пише „Телеграф“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.