Събраха 1450 лв. на благотворителния концерт на Федерацията на жените

При препълнен с публика салон в читалище „Развитие” премина благотворителният концерт, организиран от Федерацията на жените в Разград в навечерието на Деня на християнското семейство.

От продадените билети за концерта и сувенири от благотворителния базар бяха събрани 1450 лв., които ще бъдат дадени за две благотворителни каузи. Половината от събраните пари ще бъдат дарени за продължаване на лечението на пострадалата от катастрофа Борислава Колчагова. dsc01073

Другата половина от сумата е за възстановяването на надгробната паметна плоча на първата българска поетеса Станка Николица Спасо-Еленина и на сина й Григор Попов. Сувенирите за базара бяха изработени от възпитаници от ЦУТНТ с ръководител Веселина Йотова, от деца с ръководител Таня Стоянова и правнучката на Станка Николица – Теменуга Иванова и дъщеря й Венета Василева, както и от Радка Стоянова, председател на Есперантско дружество „Д-р Л. Л. Заменхоф”.
Преди концерта заместник-кметът на община Разград Галина Георгиева връчи наградите на победителите от конкурса „Да на красотата”, организиран съвместно от Федерацията с Общината.
В концерта взеха участие деца от различни състави от Разград – от ЦДГ „Зорница”, Центъра за работа с деца, Музикалната школа „Илия Бърнев”, балетната школа към читалище „Развитие” и др.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.