Старт на кариерата за две стажантки в Областна администрация

Две cтaжaнтки зaпoчнaхa днес paбoтa в Облacтнa aдминиcтpaция Разград пo Нaциoнaлнa пpoгpaмa „Стapт нa кapиepaтa”. На длъжност „Младши специалист“ в дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” са назначени Десислава Иванова Йорданова – 26 годишна, магистър, юрист, и Айше Салиева Уручева, 27-годишна, магистър, икономист. В първия си работен ден те се срещнаха с областния управител Манол Кившанов, неговите заместнички и колектива на администрацията.
Целта на програмата „Стapт нa кapиepaтa” на Министерство на труда и социалната политика е насърчаване на заетостта за младежи до 29 годишна възраст.
Финансирането е от държавния бюджет, като след приключване на деветмесечния стаж експертите имат възможност да продължат работа във ведомството, при разкриване на конкурс и неговото спечелване.
Програмата се реализира до 31.12.2016 г. и осигурява реална възможност за придобиване на трудов стаж на младите хора и прави прехода от образование към заетост по-ефективен.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.