Стартира седмицата на пожарната безопасност в Лудогорието

От днес до 14 септември, в Седмицата на пожарната безопасност, Областната дирекция на пожарната в Разград организира различни инициативи и демонстрации, посветени на празника на пожарникарите, съобщават от ОД на МВР.
До 11 септември в районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще се проведат Дни на отворени врати и приемни за граждани с открити телефонни линии. Демонстративни занятия по гасене на пожари и изложба на детски рисунки, участвали в конкурса „С очите си видях бедата”, са насрочени за днес, утре и четвъртък.
Ежегодното поднасяне на венец на паметната плоча на мл.серж. Стефан Д. Петров в кубратското село Равно е предвидено за 11.30 часа на 11 септември.
За тазгодишния си професионален празник огнеборците са замислили и нещо ново – велопоход на 12 септември от Разград до Пчелина – участниците в него ще тръгнат в 9 часа. Сред инициативите има още срещи с младежките противопожарни отряди и събрания с наградени служители във връзка с празника. Празничните прояви ще завършат с демонстрация на технико-тактическите способности на новополучена пожарна техника от 10.30 часа на 14 септември в сградата на пожарната в Разград.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.