Стартира първата смяна от тазгодишното „Еколято 2016”

Днес стартира първата смяна от „Еколято 2016” на Центъра за ученическо техническо и научно творчество, организирано съвместно с общината.
В първата смяна на традиционната инициатива участват 76 деца, които ще се трудят, разделени в три групи, в парка, жк „Орел” и централната градска част.
Тазгодишното„Еколято 2016” е обезпечено с 4000 лева. Смените са три: първата е от днес до 15 юли, втората – от 18 до 29 юли, и третата – от 1 до 12 август. Участниците се разпознават по тениската с логото на кампанията, а парите, които всяко дете ще получи за положения от него труд при пълна смяна, е 30 лева.
„Еколято 2016” откриха директорът на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество Цветанка Русева и началникът на отдел „Образование” в Общината Бонка Миланова.
В „Еколято 2016” още са традиционната Детска академия по безопасност, организирана от Областната дирекция на МВР, в партньорство с БЧК.
А здравни беседи, свързани със здравословното хранене, тютюнопушене и алкохол, ухапвания от кърлежи, лаймска болест, кучешка тения и други провеждат специалисти от РЗИ и Превантивно-информационния център към Общинския съвет по наркотични вещества.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.