Спорт, изкуство и концерт за Дните на Европа в Разград

Разград ще отбележи Дните на Европа, посветени този път на 12 октомври – Деня на българската община. Инициативата се провежда за пети пореден лът, организирана от Областния информационен център и община Разград.
Двудневните събития стартират на 12 октомври с вече традиционната колоездачна обиколка на обекти, обтновени с европейски средства, каквато е и идеята – да популяризира приноса на европейските фондове за развитието на Разград и областта, съобщи на пресконференция днес управителят на Областния информационен център Юлиян Данаилов.
В организацията на обиколката, която не е състезание, участват Велоклуб „Пегас“, Спортен клуб по колоездене „Спринт“, Разградска велогрупа, Клуб „Зелена стъпка“ и Любителски спортен клуб „Раздвижи се“. Очаква се в 15 часа от пл. „Независимост” пред Общинския културен център на педалите да стъпят поне 150 души от всички възрасти. Те ще стигнат до древния Абритус и ще се върнат пак пред новия театър, където ги очаква томбола с принадлежности за велосипеди и две истински маркови колелета.

В 15.30 часа в градинката пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ започва конкурсът за рисунка на асфалт „Децата на Разград рисуват Европа” за деца от първи до шести клас.

Час след това край фонтаните пред Общинския културен център са образователните игри с участието на таланти от Центъра за работа с деца и ЦУТНТ.
17.30 e часът за началото на междукварталния шахматен турнир в жк „Лудогорие“, „Васил Левски“ и градинката пред Художествената галерия.
Паралелно ще върви волейболен турнир „Европейски волейбол в Разград”, в партньорство с ФВФСТ – Разград. И тук се очакват поне 150 деца от VII до XII клас.

На 13 октомври пред Общинския културен център е концертът „Европа на младите хора” с участието на група „Рока Рола” и таланти от Музикална школа „Илия Бърнев” в Разград. Началото е в 17 часа.

Екипът на ОИЦ – Разград кани всички да участват в двудневните инициативи  12 и 13 октомври. За всички ще има тениски с логото на кампанията и безброй още награди.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.