Спортисти помагат с футболен турнир на щангист в инвалидна количка

Спортисти с добри сърца организират благотворителен турнир по футбол в Разград в подкрепа на 30-годишния бивш щангист Севдалин Иванов от Шумен, който е прикован в инвалидна количка. Инициативата е на „Ludogorie Cup 2018“ е на ФК ”Торнадо 2013” – София, „Футбол с кауза”, ПФК ”Лудогорец 1945” и разградчанина Иван Маринов. Мачовете ще са на 8 септември, навръх християнския празник Малка Богородица.
Турнирът ще набере средства за рехабилитация за обещаващия тежкоатлет, който при нелеп инцидент получава дефинитивно прекъсване на гръбначния мозък и остава парализиран от шията надолу. Прогнозата на специалистите е, че това е завинаги, но с много воля той вече движи ръцете си.
Вместо такса за участие отборите трябва да дарят минимум 100 лева по сметката на Севдалин. Записванията продължават до 3 септември, след представяне на платежното. Форматът на турнира ще е 5+1, с неограничен брой смени, като важат стандартните правила за минифутбол.
Турнирът ще се проведе на Тренировъчната база „Гнездо на орли“, а представители на „Лудогорец“ ще присъстват на награждаването на победителите. За победителите ще има купа, а за класираните на второ и трето място медали.
Всичко за турнира: https://web.facebook.com/events/214412392576802/
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.