Спешна помощ в Разград набира кандидати за парамедици

Центърът за спешна медицинска помощ в Разград набира кандидати за обучение за професията парамедик. Обучението е част от дейностите по проект „Активност, обучение и заетост” на ЦСМП-Разград в партньорство с ЦСМП-Търговище и неправителствената организация „Международен алианц за развитие“, съобщиха от общинската администрация.
Изискванията към кандидатите съвсем не са малко: да са на възраст между 19 и 29 години, да имат постоянен или настоящ адрес в областта, най-малко четири месеца не учат (висше или средно образование) или не работят, не са собственици или управители на фирми, не са регистрирани земеделски производители. Кандидатите не трябва да са регистрирани в Бюрото по труда като търсещи работа, да имат завършено средно образование и шофьорска книжка от не по-малко от една година.
Обучението на бъдещите парамедици ще започне през септември, като за времето на обучение е осигурена стипендия, а за завършилите и започването на работа е гарантирано.
Допълнителна информация може да бъде потърсена на тел. 084 661 582 и 0889 717 055.
Проектът „Активност, обучение и заетост” стартира на 26 април. В него ще могат да се включат най-малко 71 неактивни младежи, живеещи на територията на областите Разград и Търговище. 30 от тях ще получат безплатно професионално обучение за професията „Парамедик“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.