Спецчасти отцепиха централен квартал на Брюксел

В брюкселската община Етербек започна мащабна полицейска операция. Полицейски части, подпомагани от снайперисти, разположени на ключови места, са обградили района, който се намира в централната част на белгийската столица. Живеещите в квартала хора са евакуирани, съобщава „Ройтерс“.

В акцията участват около 50 служители на органите на реда, включително специалисти по разминиране и снайперисти. На място са пристигнали и екипи на спасителните служби и пожарната. Спецчастите са разположени около апартаментна сграда с магазин на приземния етаж. Тя е отцепена, служители на реда са влезли вътре.

По-рано беше съобщено, че е арестуван още един мъж освен петимата задържани във връзка с разследването на терористичните нападения в Париж и Брюксел. Шестият задържан бе идентифициран като Билал ел Махухи. Той е бил осъден през 2015 г. на пет години затвор при процес срещу членове на терористичната групировка „Шериат за Белгия“, но е бил освободен по-рано. Властите са го арестували снощи в брюкселския квартал „Лакен“. Засега не е ясно каква е връзката му с разследването на нападенията в Париж и Брюксел.

 

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.