Спецсъдът остави в ареста шефа на ДАИ

Специализираният наказателен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев. Спрямо Цветелина Дойчинова и Иван Иванов съдът постанови мярка за неотклонение „домашен арест“.

Това става ясно от информация, публикувана на сайта на Специализирания наказателен съд.

Съдът заседава цял ден по мерките за неотклонение на задържаните при акция подкупни служители на агенция „Автомобилна администрация“, бившата ДАИ, за които беше поискан постоянен арест.

Заседанието по делото, на което се разглежда мярката за неотклонение на седемте задържани, сред които и шефът на ИА „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов, първоначално беше насрочено за 13.30 ч., но след като адвокатите на задържаните не се бяха запознали с документацията, старт беше даден в 15.45 ч.

Сред задържаните освен изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов, са още Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов. Всичките са обвинени в ръководене и участие в организирана престъпна група, създадена от длъжностни лица с цел вземане на подкупи.

 
Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.