Слънцето гони облаците и дъжда

Валежите ще спират днес, като най-късно това ще стане в северозападните райони. Облачността ще започне да се разкъсва, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.
Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°. Над Източна България ще преобладава слънчево време.
В Западна България ще бъде предимно облачно, а в следобедните часове главно в планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 16° и 21°.
Над Черноморието облачността ще се разкъса и през деня ще преобладава слънчево време. Максималните температури на въздуха ще са между 14 и 17°.
Над планините ще е облачно. След обяд ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Максимални температура на височина 1200 метра ще е около 11°, а на 2000 метра – около 5°.
Утре облачността ще е променлива, над западната половина от страната по-често значителна, на места ще има и превалявания, предимно слаби. Повече слънчеви часове ще има над източните райони преди обяд.
Вятърът от изток-югоизток ще се усили. В началото на следващата седмица времето ще бъде облачно, ветровито. По-късно през деня в понеделник ще започнат валежи, които във вторник ще обхванат цялата страна, на места ще са значителни и интензивни, главно в южните райони придружени и с гръмотевици.
Ще захладнее, като минималните температури ще са между 6° и 11°, а максималните между 10° и 15°.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.