След искания за отводи, процесът срещу д-р Мичев все пак най-после започна

След неколкократни отлагания днес в Разградския районен съд най-после бе даден ход на съдебния процес срещу д-р Бранимир Мичев, по обвинението за обсебване на лекарства от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Разград, както и за измама на пациенти, извършени в условията на продължавано престъпление.
Явиха се десет от призованите свидетели, девет отсъстваха, а още един се оказа нередовно призован и по неофициални данни е в Турция. От петимата експерти в залата присъстваха само двама.
Адвокатите на подсъдимия поискаха отводи на председателя на съдебния състав Николай Борисов и на вещото лице д-р Диана Василева, заради съмнения в пристрастност и предубеденост. Съдът отхвърли тези искания като неоснователни.
Трима свидетели, пострадали и наследници на потърпевши от измамите, заявиха, че искат да предявят граждански искове, но се оказа, че не са подготвени за това. Не се яви и представител на разградската болница, която също е била ощетена от действията на д-р Мичев според прокуратурата.
Прочетен бе обвинителният акт, според който в периода от 11 февруари до 24 април 2014 г. като хирург в разградската болница, д-р Мичев противозаконно е присвоил 55 флакона от препарата „Таргоцид 400“, на стойност 3203.40 лева, които владеел и пазел.
Антибиотикът е бил собственост на МБАЛ „Св. Иван Рилски“, където Мичев тогава работеше. Според второто обвинение за времето от 24 февруари до 2 май същата година в Разград, с цел да набави за себе си имотна облага, лекарят възбудил и поддържал заблуждение у близките на петима свои пациенти, с което им причинил имотна вреда в размер общо на 5327 лева. Д-р Мичев им поискал различни суми – съответно 1700, 2000, 1560, 960 и 1847 лв., под предлог, че лично ще им осигури животоспасяващи или ефикасни лекарства и консумативи за лечението или операциите на тях или на техни близки, стана ясно от обвинителния акт.
Процесът продължава с разпит на явилите се свидетели, като делото е насрочено за три дни.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.