След девет поредни победи „Лудогорец“ е с три точки преднина едноличен лидер

„Лудогорец“ постигна девета поредна победа в първенството срещу един от водещите отбори в Първа лига. Шампионите хобедиха с 1:0 „Берое“ и водят на върха в класирането с три точки пред ЦСКА-София и с четири пред Левски. „Безценното“ попадение отбеляза Джоди Лукоки в 81-та минута

В първите 25 минути чистите голови положения липсваха. „Лудогорец“ владееше инициативата, докато „Берое“ заложи на защитата и разчиташе на контраатаки. Яцек Горалски опита удар отдалеч, който профуча над напречната греда. Гостите отговориха с опасна атака, при която Борислав Цонев пое в наказателното поле, но шутира неточно. В 43-та минута Вандерсон изведе Клаудио Кешерю, който шутира без подготовка, но Перниш бе заел добра позиция и изби в корнер.

Второто полувреме премина изцяло под диктовката на „Лудогорец“.  Орлите натиснаха своя противник и почти не оставиха шанс на „Берое“. В първите минути на втората част Марселиньо пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, който премина покрай десния стълб. В 54-та минута Вандерсон бе изведен на добра позиция. Бразилецът шутира по диагонала, но не намери целта. Три минути по-късно отново Марселиньо се освободи майсторски от играч на гостите, но силният му изстрел профуча над напречната греда. Натискът на „Лудогорец“ продължи и в следващите минути, но разградчани на два пъти не успяха да реализират от удобни позиции. Лукоки шутира от въздуха право в ръцете на Перниш. В 70-та минута Вандерсон върна към Густаво Кампаняро, който също ката Лукоки стреля право в обсега на стража от Стара Загора. Малко по-късно и Якуб Шверчок пропиля изгодна ситуация, като мерникът на нападателя се оказа неточен. В 81-та минута превъзходството на „Лудогорец“ през втората част даде резултат. Натанаел центрира към Лукоки, който вкара фамозен гол с глава – 1:0!

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.