Седем години затвор за Гьокхан Йокшен

На седем години затвор ефективно бе осъден днес от Разградския окръжен съд 51-годишният турски гражданин Гьокхан Йокшен за катастрофата, при която загинаха двама младежи. Въпреки че има статут на постоянно пребиваващ в България с адрес заветското село Веселец, той бе осъден задочно, тъй като още по време на досъдебното производство се е укрил и общодържавното му издирване не е довело до резултат.

Подсъдимият бе лишен и от правото да управлява моторно превозно средство в продължение на 10 години. Той бе признат за виновен в това, че на 4 юни т.г. по пътя Побит камък – Дянково, при управление на лека кола „Ауди” в пияно състояние, и карайки с превишена скорост, е изгубил контрол над управлението, ударил се е в две крайпътни дървета и е причинил по непредпазливост смъртта на двама от спътниците си – 35-годишния Адем Вели и 34-годишния Тезджан Якуб.

Тримата мъже били на сватба в Завет, прибрали се в село Веселец, където живеели, но след това тръгнали за Разград.Зад волана седнал Гьокчан Йокшен, с 1,99 промила алкохол в кръвта. Въпреки ограничението от 90 км в час, той управлявал автомобила с 155,3 км, установила експертизата.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

e-Razgrad.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.