Световен ден за възпоменание на жертвите при пътни произшествия

/КРОСС/С резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортните произшествия. На този ден в редица страни по света се отдава почит и внимание към загиналите и пострадалите.
По традиция Община Враца, Младежки дом Враца, ОД на МВР Враца, БМЧК Враца и УОбС Враца на 15 ноември 2015 год от 13:00 часа пред Младежкия дом ще отбележат Световния ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортните произшествия.

Нека да си напомним, че най-важната цел на всяко пътуване е успешното пристигане. Да призовем пешеходците към разум и отговорност като участници в движението. Да знаем, че стотици са загиналите и хиляди пострадалите с тежки наранявания, а част от тях остават с трайни увреждания за цял живот. Мъже, жени и деца приключват своя жизнен път или остават инвалиди заради чужди или свои грешки, се казва в апела на организаторите.
Те канят на този ден всички съпричастни заедно да почетат паметта на жертвите при пътно-транспортните произшествия и да споделят мъката и страданията на техните близки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.