Само най-доброто е добро за Разград

Местни избори 2015

С мотото на предизборната кампанията на кандидатите за общински съветници „Само най-доброто е добро за Разград“ на 5 октомври БСП представи своите кандидати в листата за „Местните избори 2015“ пред разградската общественост.
Пред препълненото с хора фоайе на Общинския културен център водачът на кандидатската листа на БСП и общински председател на партията Елка Неделчева представи основните идеи на социалистите за следващия управленски мандат и хората, с които те ще бъдат реализирани. Тя заяви:elka3
„Ние не намираме за необходимо да правим самоцелна „коренна промяна“, нито да чакаме да паднат от небето някакви „видими резултати“, а още по-малко ще приемем като кауза за Разград принципа „стани ти, да седна аз“.
С № 8 в бюлетината за избор на общински съветници ще зададем за следващия мандат посоката на Разград като добро място за живот и бизнес, ще осигурим бъдеще, стабилност и перспектива за общината и нейните жители. През последния четвърт век в трудните условия на прехода кметовете – социалисти и общинските съветници от БСП, кметовете ни на населени места, не разрушиха нито едно от постиженията на предците ни. Те съграждаха новия облик на общината с премерена и разумна политика, с отговорност и професионализъм. Затова днес имаме и основание, и увереност да искаме доверие и подкрепа от нашите съграждани“.
Кандидатската листа на БСП съдържа 33 имена – социалисти, безпартийни граждани, представители на неправителствения сектор. Жените са 17, а съветници в различни мандати са били 6 души. Преобладават новите, млади лица на хора в активна възраст, успешно изявяващи се в различни области. Всички бяха поименно представени, а от тяхно име послания към събралото се множество отправиха кандидата за общински съветник за първи мандат доц. д-р Станка Дамянова и Стоян Димитров – дългогодишен общински съветник с богат опит в местното самоуправление.elka5БСП издига свои кандидати за кметове на кметства в 14 от селата в общината, като значителна част от тях са с по няколко успешни мандата. От тяхно име увереност в добрите резултати от изборите изрази кандидатът за кмет на с. Просторно Румяна Балтова.
Празничното настроение в залата се засили още повече, когато Елка Неделчева официално обяви подкрепата на БСП за кандидата за кмет на общината Денчо Бояджиев:
„Искаме с № 18 в бюлетината да изберем кмет, който обича Разград. Кмет, който преобрази напълно Разград и доказа през годините, че постига резултати далеч по-големи от поетите ангажименти. При общински бюджети на обща стойност 150 млн. лв за последния мандат, да се привлекат инвестиции за успешни проекти на стойност 100 млн.лв е изключително постижение и основната заслуга за това е на кмета Денчо Бояджиев.“
„Числото 18 е символ на силна воля, амбиция, лидерство. Тези три думи описват най-точно нашия кмет Денчо Бояджиев“ , каза още Неделчева и даде думата на Бояджиев.
От неговото слово станаха ясни някои важни части от новата програма за управление през следващия мандат. Най-силно одобрение получи заложената в програмата цел за пълно обновление на кв. „Орел“ – проектът за това е разработен и ще се реализира в новия програмен период.
Силни послания към кандидатите изразиха Милена Цанева – председател на Общински съвет – Разград и Бойко Великов – зам.-председател на НС на БСП.
Деловата част на събитието започна и завърши със стихове за Разград, написани през годините от двама кандидати за съветници в листата на БСП – Димитър Петров и Цонка Донева.
Пресцентър на БСП – Разград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.