Руските власти повдигнаха обвинения на петима за убийството на Борис Немцов

Руският Слеzx450y250_2486954дствен комитет съобщи, че повдига обвинения на петима души за убийството на опозиционния лидер Борис Немцов, съобщи БТА.Немцов бе застрелян на 27 февруари, пред Кремъл, няколко дни преди да оглави опозиционно шествие и да оповести доклад с твърдения за руско военно участие в конфликта в Украйна.
Заподозрените Заур Дадаев, Анзор и Шахид Губашеви, Темирлан Ескерханов и Хамзат Бахаев са обвинени в извършване на поръчково убийство и незаконно получаване, притежание и пренасяне на огнестрелно оръжие.

Руслан Мухудинов е заподозрян за поръчителство на убийството. Той е обявен за международно издирване. Според разследващите Мухудинов е използвал фалшив паспорт, за да пътува до Обединените арабски емирства, където се смята, че пребивава и сега, пише руската информационна агенция „Новости“.

Заур Дадаев, който е служил във военните части на чеченското вътрешно министерство, е главният заподозрян за извършването на убийството. Той се призна за виновен в началния етап на разследването, а впоследствие се опита да оттегли показанията си.

В самопризнанията си Дадаев заяви, че убил Немцов, защото той оскърбил исляма и лидера на населената предимно с мюсюлмани руска република Чечения Рамзан Кадиров, съобщиха тогава руски медии, цитирайки разследващите органи.

/Дневник.бг/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.