Роторни снегорини пробиват към Кубрат, Исперих и Костанденец, но блокадата по пътищата още не е паднала

Пътищата в Лудогорието са затворени, но се работи по почистването им, роторни снегорини пробиват от Разград към Кубрат, Исперих и Костанденец. В посока Русе и Шумен на територията на областта е почистено, но в съседните области още се работи по участъците от главния път. Отворените пътища са: Разград – Търговище, Дралфа – Чудомир – Лозница, Разград – Попово, Пороище – Студенец – Лозница, но намерението на пътните служби е до края на деня да се направи всичко възможно да отпаднат ограниченията по останалите основни направления от Разград. Това обяви началникът на Областното пътно управление Людмил Янев на днешното спешно заседание на Областния щаб за координиране на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, заради сложната метеорологична обстановка.

Людмил Янев и Божидар Божков от ОД на МВР – Разград апелираха гражданите да се съобразяват със забраните за движение по определени пътища. „Ако не е наложително, не тръгвайте на път и не влизайте в конфликт със служителите на реда“, призова комисар Божков.

Снимка: Областна администрация
Снимка: Областна администрация

Екипи на пожарната са оказали съдействие на няколко закъсали превозни средства, част от които на големи фирми с непрекъснат процес на работа, както и на хора с лични автомобили, които не искали да оставят колите си. Съдействали са и при случай с аварирал влак на гара Самуил, вече е изпратен нов локомотив от Горна Оряховица.
Болните на хемодиализа от община Цар Калоян пътуват към русенската болница и ще останат там, докато метеорологичната обстановка се успокои, а хемодиализните от останалите общини вече са в МБАЛ „Св. Иван Рилски“-Разград, съобщи д-р Анатоли Стойнов от РЗИ. Д-р Николай Йотов от Центъра за спешна медицинска помощ допълни, че екипите имат готовност да транспортират и родилки от региона към лечебни заведения.
По данни на Областната администрация, няма населени места в Разградско без ток и вода, учебните занятия за училищата и детските градини са прекратени до сряда включително, а в общините Исперих, Цар Калоян и Завет и на 1 март.
В заседанието участваха още двамата заместник областни управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, както и главният секретар Михаил Тодоров.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.