Рокерите на Путин „Нощни вълци“ идват в България

Руският рокерски клуб „Нощни вълци“, известен с участието в техни събирания на президента Владимир Путин и с щедро финансиране от Кремъл, изпраща своя група в България.

Това става за събитие в рамките на Мотомарш „Славяски свят 2016“, който потегля на 23 юни в няколко лъча от 5 места, минаващи през 12 държави, и ще приключи в словашкия град Нитра. Една от тези колони ще премине през България.

Според организаторите проектът им цели укрепване на диалога между славянските народи, да напомни за вековната дружба, за общите страници в историята и да разпространи особеностите на руската култура и език.
Във всяка от държавите ще бъде засадено „славянското дърво“ липа като символ на единството на славянските народи – „стволът е общата ни история, клоните са народите, листата са хората“.

Но на пресконференция в Москва представители на „Нощните вълци“ разказаха и за други мотиви. Според Андрей Бобровский, ръководител на проекта „Нощни вълци. Пътища на Победата“, основната мисия на мотопохода е, че „в днешна Европа е в ход акция за разединение на народите – и сред славянските това е особяно ярко изразено – и затова трябва да помним общото си минало и да пазим славянския свят, да не позволяваме на Запада и на разни политици да нарушат „народната дипломация“ .

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.