Рисунка на Надежда Пенчева – на международен конкурс в САЩ, където първата награда е $5000 и пътешествие в страната на неограничените възможности

Рисунката на Надежда Павлинова Пенчева, ученичка от  от 5 „а“ клас на ОУ „Иван С.Тургенев“ – Разград, от конкурса“Добротата има значение“, организиран от Лайънс клуба, заминава за САЩ. Творбата е единствена от България, класирана от 12-членно национално жури. Наградата, за която ще се бори, е стипендия от 5000 долара. Това съобщават от училищното ръководство.

Право за участие в конкурс са имали 11-13-годишни ученици. Учителят по изобразително изкуство – Валентина Начева, разяснила на децата, че могат да използват освен стандартните и други способи – тебешири, въглен , пастели и други. На училищно ниво били класирани творбите на 11 ученика, изпратени за регионалния конкурс.

Плакатите са оценявани по три критерия на всяко съдийско ниво – оригиналност, артистичност и изразяване на темата „Добротата има значение“. Само един плакат можеше да бъде избран за всяко ниво на проведения конкурс и да участва в следващото. Оценяване се провежда  на регионално, мултирегионално и международни ниво.

Всички участници ще получат сертификат и награди от Лайънс клуб – Разград. Очаква се церемония по официалното им връчване от Мирослав Грънчаров – председател на клуба. Международният победител за голямата награда ще получи пътешествие за церемонията по награждаването, на която ще получи $5000. Ще бъдат разпределени и 23 награди за заслужено участие по $500 и сертификат за постигнати успехи.

Обявяването на международните победители е на 1 февруари 2019г., когато освен възможната стипендия за плаката, Надя, която е само на 11г., може да спечели и пътешествие до САЩ.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.