Реформаторите: Удвоихме резултата си в Разград, постигнатото ще бъде в тройката в държавата

Удвоихме резултата си в Разград, а постигнатото отнас  във формат „Реформаторски блок” в областен град ще бъде в тройката в държавата, обявиха на специална пресконференция реформаторите в столицата на Лудогорието. В състава на новия Общински съвет влизат шестима представители на РБ, които ще продължат започнато от „Синята коалиция” в досегашния местен парламент, каза от името на колегите си Иво Димитров.
Убеден съм, че можем да решим проблема със сграда за Природо-математическата гимназия, даже ако държавата пак ни обърне гръб, категоричен бе Димитров. Според него общината и сама може да се справи с преразпределение на сградния фонд на образованието в града. Вторият ангажимент е да видим защо свършиха парите от кредита за ремонт на улиците по селата в общината без те да са ремонтирани нито както трябва, нито докрай. И още – да се потвърди или отхвърли категорично ширещата се в града мълва, че бившата Жандармерия ще се превръща в бежански лагер.
Никола Николов първо благодари на всички избиратели, подкрепили кандидатите на коалицията за общински съветници и в частност – подкрепения от Реформаторския блок независим кандидат за кмет. Според него разградчани открито са демонстрирали позицията си, че тук трябва да бъде веднъж и завинаги променен моделът на управление на общината.
Николов поздрави ГЕРБ и Валентин Василев за изборните резултати, уточни, че още не са водени с никого разговори за подкрепа на втория тур. Той обаче призова и двамата кандидати да представят обоснована и детайлна своя програма за управление. Няма съмнение, че ще оставаме твърдо против този модел – ДПС да получават властови позиции без да имат заслуги за това. Няма да ни видите в безпринципни коалиции, ще се включим само в смислено, умно и перспективно управление на общината, каза Николов. Обещавам разговорите за бъдещето да водим открито, пред вас, ако не – идната неделя избирателите ни сами ще решат как да гласуват, допълни още Никола Николов.
Бизнесменът използва повода, че на пресконференцията присъства и синът му и бащински и политически предупреди него и останалите нови лица в листата съветници, че политиката е истинско задължение и на него трябва да се гледа много сериозно. Че истината и моралът трябва да бъдат водещи в работата им. Че това може да ги направи успешни. А лъжата води към дъното, каза Николов.
Като свой безспорен успех реформаторите отчитат победата на изборите в Ушинци и в Ясеновец. В Ушинци хората припознали в Иван Димитров точния човек, а с Гюлджан Ахмедов са направи горди, че е устоял на невероятния натиск върху му далеч още преди изборите.
В Кубрат реформаторите ще подкрепят кандидата на коалицията „Време за промяна”, защото една от партии в нея е от Реформаторския блок и вотът е против ДПС. Такъв е и изборът в Исперих идната неделя.
Накрая Никола Николов публично обяви кой от кандидати за кмет ще спечели персоналния му глас. Този, който се ангажира да подаде сигнал в прокуратурата, за да бъде наказан виновникът за ограбването на общината чрез харизания почти без пари терен от 780 декара по пътя за Пчелина, където преди петнайсетина година уж трябваше са де появи второто по големина и функционалност у нас голф игрище, а сега там е плантация за бързо растящи дървесни видове. И още – онзи, който преразгледа договорите с „Лафка”. „Появата на павилионите къде ли не, само срещу изградени красиви автобусни спирки, съсипа дребния търговски бизнес в града, закри стотици работни места, а сега павилионите, вместо да продават вестници и вафли, са се превърнали в места за раздаване на бързи кредити и разиграване на хазарт”, категоричен бе Николов. „Който от кандидатите поеме ангажимент към тези мои настоявания, има моя глас”, обеща Николов.
/e-Razgrad/
Местни избори 2015

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.