Ремонт на три читалища в Исперихско

В Малко Йонково бе даден старт на проекта „Подобряване на съществуващи центрове за предоставяне на културни услуги – читалище „Елин Пелин – 1930“ – с. Подайва, читалище „Пробуда – 1929“ – с. Свещари и читалище „Н.Й.Вапцаров – 1964“ – с.Малко Йонково”.
Проектът се реализира с подкрепата на мярка 4.1 „Прилагане на стратегии за местно развитие“ от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г.
На церемонията присъстваха народният представител д-р Хасан Адемов, кметът на Община Исперих Бейсим Басри, зам-кметове, председателят на Общинския съвет на ДПС Адил Решидов и представители на фирмата изпълнител и техническия надзор.
Проектът е на стойност 272 873,61 лева без ДДС, от които 12 820 лева са собствен принос, и включва подмяна на покривното покритие и подовите настилки, подновяване на осветителните инсталации и монтиране на нови. Ще има акустичен окачен таван в зрителските зали. По външната част на сградите ще се извърши ремонт на мазилките и пребоядисване и ще се изградят тротоарни участъци и платформи за инвалидни колички. Целта е сградите да са безопасни и приветливи, с нужните удобства за ползване.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.