Ремонтите по магистралите спират временно през зимата

Ремонтите по магистралите „Хемус“ и „Тракия“ ще спрат временно през зимния сезон и ще бъдат възобновени през пролетта, съобщи днес по Би Ти Ви председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светослав Глосов. Той допълни, че това се прави, за да има нормална проходимост на тези основни пътни артерии при зимни условия, а работата ще спре вероятно в средата на месеца.

В момента се ремонтират четири от виадуктите по „Хемус“ и също толкова по „Тракия“. Цяла зима ще продължи ремонта на тръбата в посока София на тунел „Витиня“ на „Хемус“.

В отговор на въпрос Глосов каза, че за ремонта на участъка на магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора, където наскоро беше въведено ограничение 90 км/ч, са нужни 60 млн. лв. Парите трябва да дойдат от бюджета, защото тази част на аутобана е строена в периода 2005 – 2007 година и е изпусната възможността да се поиска поправката му в рамките на гаранционния срок. Глосов обяви, че ще започнат частични поетапни ремонти на неравностите.
Dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.