Расистките престъпления във Великобритания са скочили рязко след Брекзит

Бzx450y250_2815966роят на престъпленията, за които се смята, че са мотивирани от расова омраза, е скочил със 78% след Брекзит, показва статистика, цитирана от в. „Гардиън“.

119 инцидента са били регистрирани в двете седмици след вота от британската транспортна полиция, която се занимава със сигурността на железопътните линии. Това прави по 8 сблъсъка дневно и е увеличение с 57% в сравнение с предишните две седмици и със 78% повече, отколкото в същия период през 2015 г.

Най-често става въпрос за расистки коментари спрямо други пътници, в някои случаи – и за физически нападения. 22-ма души са арестувани във връзка с инцидентите.

Една седмица преди и след референдума престъпленията от омраза са се увеличили с 42% в цялата страна, стигайки над 3000. Според полицията това е рекордно висок скок на нападенията в сравнение със същия период предишната година.

През юли министърът за Брекзит Дейвид Дейвис заяви, че тепърва пристигащите от Европейския съюз мигранти няма да са добре дошли и може да не получат право да останат във Великобритания. Той се въздържа да посочи крайна дата за действащите условия, за да не предизвика наплив от пристигащи европейци.

Новият премиер Мей вече направи коментар, че е възможно мигрантите да се увеличат в оставащите месеци до Брекзит.

ДНЕВНИК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.