Разград ще подкрепи Националните информационни дни на осиновяването

С представяне на книга, документален филм и дискусия Община Разград (отдел „Социални дейности“) и Центърът за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА” отново ще партнират на Българската Асоциация „Осиновени и осиновители“ БАОО при организиране на традиционните информационни дни за осиновяването под мотото „Не си сам Осиновителите сме навсякъде” в Разград.
На 2 октомври 2017 г. в Регионална библиотека „Боян Пенев“ от 18.00 часа ще бъде представена книгата на Дора Прангаджийска „Благодаря ти Мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“. Книгата е подходяща както за осиновители, осиновени и изобщо за родители и хора, свързани с осиновяването, така и за психолози и психотерапевти.
На събитието ще бъде представен и документален филм „Триъгълник от любов“, създаден по проект на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете“, програма „Вяра в децата и семейството“, осъществен от Фондация „Лале“ и Фондация ОУК. Проектът бе награден за „Проект на годината пред март 2016 г. Във филма са представени лицата на осиновяването и техните житейски истории, Универсалния символ на осиновяването – триъгълник, олицетворяващ връзката между детето, биологичните му родители и осиновителите.
На срещата участниците ще имат възможност и за индивидуални консултации със специалисти от Асоциацията, а организаторите отправят покана към всички граждани, проявяващи интерес към темата да бъдат в библиотеката.
На 3 октомври от 10 часа в сградата на Центъра за обществена подкрепа в Разград професионалисти, работещи по темата ще дискутират въпроси свързани с подкрепата на семействата през целият процес по осиновяване и отглеждане на децата.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.