Разград вече има почетен знак и принос към социалните услуги

Нов почетен знак „За принос към развитието на социалните услуги в община Разград” учреди Общинският съвет в Разград на днешната си редовна сесия. За целта бе изменен и допълнен Правилникът за символите, почетните звания, наградите и паметните знаци на Община Разград.
Решението бе одобрено с 15 гласа „за”, 4 „против” и 8 „въздържали се”. Още преди гласуването общинските съветници от ГЕРБ изразиха становище, че най-доброто за жителите на Разград не е раздаването на награди, а ако общината има излишни средства, по-правилно е да ги даде за лечение на болни деца, лишени от родителски грижи и стари хора. От Синята коалиция също заявиха, че няма да подкрепят предложението, тъй като наградите според тях стават прекалено много.
Мотивите на вносителите за създаването на новия приз са, че липсва награда за отбелязване значимостта на социалните работници ,реализиращи мащабната общинска политика за предоставяне на местната общност на редица социални услуги. Целта е стимулиране развитието на социалните услуги в общината. Председателят на групата съветници от БСП допълни, че специфичният труд на социалните работници ще бъде уважен чрез този приз, а авторитетът на тази работа ще бъде утвърден.
Почетният знак ще включва герба на Разград, изработен във вид на плакет, грамота и парична сума в размер една минимална работна заплата за индивидуалните и три трудови възнаграждения за колективните награди. С приза ще се удостояват ръководители, социални експерти, работодатели, институции, неправителствени организации, организации доставчици на социални услуги и други субекти, които имат значителен принос за развитието на социалните услуги в Община Разград. Наградата ще бъде в две категории: индивидуална и колективна. Тя ще се присъжда на ръководители, социални експерти, работодатели за цялостна ,дългогодишна и последователна работа в сферата на социалните услуги, както и на организации, колективи, институции, доставчици на социални услуги за показан висок професионализъм, дългогодишна, успешна,целенасочена работа на екипи и колективи или за наложени иновативни, гъвкави и успешни модели на работа.
Наградата ще се връчва в Деня на социалния работник.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.