Разградчани към БСП: Демографията – на първо място във „Визия за България“

Десетки въпроси и предложения по Визията за България дадоха разградчани на срещата си с народните представители от БСП Денчо Бояджиев, проф. Анелия Клисарова, Ирена Анастасова и проф. Светла Бъчварова на срещата си с тях в хотел „Централ“.
Разградчани поискаха частта, свързана с демографията, да бъде на първо място във „Визия за България“, при това – свързана с развитието на младите хора.
Друг въпрос бе за проблемите с транспорта – че и автомобилният, и железопътният може да бъдат подобрени, ако бъдат включени в Дунавската стратегия.
Здравеопазването бе застъпено с настояването Визията да обърне здравната система към пациента в по-малките и отдалечени градове.
Преди това народните представители от БСП имаха среща с офицерите и сержантите от запаса, които заявиха, че приемат предложеното във „Визия за България“-преизчисляване на всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2015 г. с актуалния среден осигурителен доход, както и социалния пакет, предложен в документа.
А на своята среща с депутатите земеделците бяха категорични, че корупцията на всички нива е снована пречка за развитието на сектора.

На срещите бе специално подчертано, че Визията е отворен документ за допълване и ще бъде обобщен и приет окончателна на предстоящия през януари партиен конгрес.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.