Радан Кънев хвърли оставка от ДСБ, но не напуска политиката

Лидерът на ДСБ Радан Кънев подаде оставка като партиен лидер, след като коалицията „Нова република“, в която „тъмносините“ бяха основен двигател, не успя да влезе в парламента. Това съобщи самият той на пресконференция днес. Той се отказа и от председателския пост на коалицията. „Няма да напусна българската политика обаче“, обеща Кънев.

„Увеличихме минимум два пъти резултата си в рамките на кампанията, но не сме хората, които ще излязат след загубени избори и да кажат, че са спечелили. Това че не успяхме да влезем в парламента е еднозначен политически неуспех”, каза той.

“Държа да поздравя партия ГЕРБ с постигната политическа победа, но това не отменя разликите помежду ни. Все пак те успяха да консолидиарт голямо доверие”, призна той. И посочи, че резултатът на “националистите и популистите” е “много нисък” и това е “добра новина за България”.

Кънев поднесе своето извинение към десните избиратели, които останаха непредставени в новия парламент. И припомни, че преди вота е предложил лидерите на десните партии да се откажат от участие в листите в името на обединение. “Язък за амбициите”, посочи той.
Kmeta.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.