Пътуващото сандъче с книги пристигна в Кубрат

За втора поредна година от сайта „Аз чета“ организираха Националната капания „Пусни книга на свобода“. Неин партньор е ББИА /Българска библиотечно-информационна асоциация/, която участва с представяне на Буккросинг – играта на пътуващите книги. Това е практиката да се оставят книги на публични места, с цел да бъдат намерени и прочетени от случайни читатели. За малките читатели това става с помощта на пътуващи сандъчета между библиотеките в България.
Така в детския отдел на кубратската библиотека бе получено пътуващо сандъче № 16 от Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев“ в Разград. В него имаше 15 нови детски книги от български и чужди автори.
Първи в библиотеката гостуваха децата от 4-б клас на СОУ „Христо Ботев“ с класен ръководител Величка Иванова. Проявата бе организирана от библиотечните служители Антония Христова, Стефка Явашева и Милена Димитрова. Представена бе кампанията, след което децата разгледаха книгите в сандъчето и си взеха за вкъщи да ги четат. След това те ще имат възможност да регистрират книгите на сайта на ББИА в компютърната зала на библиотеката и да напишат мнението си за тях.
Сандъчето с книги ще стои в библиотеката до 10 юни. Предстои и други ученици и класове от кубратските училища да го ползват.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.