Пътуващото лятно кино на БНТ за пръв път в Лудогорието – в Исперих

Пътуващото лятно кино на БНТ за пръв път ще бъде в Лудогорието. На 27 август ще има прожекция в Исперих, съобщават от пресцентъра на местната администрация.
Със съдействието на кмета Бейсим Руфад, в рамките на седмата лятна кампания на БНТ пред сградата на читалище „Съзнание”, ще е безплатната прожекция на създадения по действителен случай филм – „Урок“. Всички жители на града, проявили интерес към събитието, ще имат вазможност да се потопят в позабравената вече магия на киното под звездите.
Час преди прожекцията децата ще имат възможност да седнат на Гигантския стол на четенето, да разгледат и да почетат книжки от Пътуващата детска библиотека, която съпътства събитието. Те ще могат да заменят своя, вече прочетена книга, с книга от Пътуващата библиотека – оставена от друго дете в страната, както и да напишат ценно послание, което ще достигне до неизвестен за тях бъдещ читател.
Седмият поред сезон на националната кампания за възстановяване на летните кина в България ще представи безплатни прожекции в общо 24 населени места в страната, а журналисти от БНТ ще предават в свои репортажи атмосферата от гостуванията.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.