Проверете никотиновата си зависимост!

Над 60 души вече са проверили никотиновата си зависимост в градинката пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров“ в Разград, установи на място e-Razgrad.bg. Информационно–скрининговата кампания стартира днес преди обяд в ПГИ „Робер Шуман“, където бе посрещната с небивал интерес от гимназистите. Инициативата е отворена към всички и е под мотото „Стоп на тютюнопушенето!“ по повод Световния ден без тютюнев дим – 31 май. Организатори са Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно –информационният център към него, в партньорство с РЗИ – Разград и отдел „Здравеопазване“ към Община Разград. Всеки желаещ може да измери въглеродния монооксид в издишания от него въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи, както и степента на никотинова зависимост чрез тест на Фагестрьом.
Не е късно да го сторите и вие, припомнят поканата към разградчани организаторите. Пунктът пред галерията ще е отворен до 18 часа.
През 1987 г. Световната здравна организация, за да привлече общественото внимание към тютюневата епидемия и нейните здравни и социални последици, обявява 31 май за Световен ден без тютюнев дим. Темата, определена от СЗО тази година, е „Спрете незаконната търговия с тютюневи изделия!“.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.