Приютът за кучета става достъпен за осиновители, там ще бъде изграден и център за кастрация

Общината ще инвестира тази година 90 000 лева собствени средства в център за кастрация на кучета и котки, който ще се намира в кучешкия приют, обяви днес кметът на Разград Валентин Василев.
Вчера той, ветеринарен лекар по образование, лично се убедил, че условията в изолатора никак не са добри за животните. Имам много забележки по устройството и функционирането му, каза кметът.
Предстои да издаде заповед, с която ще се регламентира свободен достъп на граждани до приюта, нали една от идеите при изграждането му е животните да бъдат осиновявани, риторично попита д-р Василев. Най-вероятно още тези дни две кучета от приюта ще „сменят адресната си регистрация” – кметът ги харесал за пазачи на хижата на общината в Пчелина.
Паралелно с грижата за бездомните четириноги, започва и тотална регистрация на кучетата, гледани от хората по апартаменти и по селата в общината. За кампанията ще бъде потърсено съдействието на частно практикуващите ветеринарни лекари и на Агенцията по безопасност на храните. Целта е, ако животно избяга или бъде загубено, да бъде върнато на стопаните с помощта на чипа и нашийника му. Пак с тях ще се установяват и натирените кучета. А собствениците им – глобявани. В Европа санкцията достига до 500 евро, каза д-р Василев.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.