Природозащитници излизат на протест в защита на лъвчетата Терез и Масуд

Природозащитници излизат отново на протест в защита на 4-месечните лъвчетата Терез и Масуд.

Миналата седмица Общинският съвет в Разград реши животните да бъдат изпратени в зоопарка в Пазарджик, вместо да бъдат преместени в спасителния център в Холандия, както беше предвидено.

Онлайн петицията в защита на лъвчетата вече е подписана от над 40 000 души и изпратена до премиера Бойко Борисов и до министрите на околната среда и на земеделието Нено Димов и Румен Порожанов. Това каза пред „Хоризонт“ Явор Гечев от фондация „Четири лапи“ и обясни мотивите за днешния протест пред Министерския съвет:

Двете малки лъвчета, които бяха спасени от зоопарка в Разград да заминат за спасителен център в Холандия, защото те имат спешна нужда от помощ, от специализирани грижи. Масуд и Терез са плод на близкородствено развъждане, което означава, че малките животинчета са много предразположени към всякакъв род заболявания и именно затова трябва да останат под постоянно наблюдение поне до навършване на първата си година. При цялото ми уважение към усилията, които се полагат в Пазарджик за зоопарка – да има един съвременен вид, аз съм убеден, че това там не може да се случи.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.