Премиерът Герджиков освободи трима шефове в Пътната агенция

Огнян Герджиков обяви, че престъпната небрежност трябва да се санкционира и освободи председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов.

Заради смъртта в тунел „Ечемишка“ са освободени и Георги Златев – шеф на дирекцията на пътищата, и директорът на „Автомагистрали“ ЕАД – Парашкев Кръстев. Това съобщи самият премиер Герджиков пред журналисти в министерския съвет.

Той каза, че началникът на Пътна инфраструктура сам е подал оставка. Премиерът настоя пред министъра на регионалното развитие Спас Попниколов да бъдат освободени още директорът на областното пътно управление София, както и шефът на пътната служба „Хемус“.

Герджиков съобщи, че е разпоредил преглед на всички пътни съоръжения в страната „Колкото до „Хемус“, поемам ангажимент тя да бъде пусната на 13 февруари“, заяви той.

След него министърът на регионалното развитие Попниколов заяви, че е предложил на премиера Герджиков да назначи за председател на пътната агенция Пирин Пенчев, а за директор на държавата фирма „Автомигастрирали“ Валентин Николов.

Пирин Пенчев беше заместник на прочутия Батко – Веселин Георгиев, в Пътния фонд.
Сross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.