Премиера на 180 деца от ДТА „Лудогорче“ в концерт „Възраждане“

180 деца на възраст от 4 до 11 години от Детския танцов ансамбъл „Лудогорче“ към Капанския ансамбъл ще имат своята премиера на сцена в концерта „Възраждане“.
Игралците, възпитаници на Иван Иванов, Цветелина Митева и Стефан Иванов, ще покажат в шест смесени, два танца за момиченца, 1 за момченца и три камерни танца, какво са научили през изтеклия творчески сезон в репетиционната зала.
Децата са от ОУ „В. Левски“, ОУ „Н.Икономов“ и детските градини „В.Левски“, „Детелина“ и „Приказка“. На сцената специално участие ще имат и талантите от вокална група „Капчици“, с ръководител Цветелина Генчева към читалище „Просвета“ – Гецово, защото… част от тях танцуват в „Лудогорче.
В програмата е залегнат основно северняшкият фолклор, който е най-близо до двигателните способности на децата, но има и изненади – танц със северняшки, но и шопски, тракийски и добруджански ритми.
„Децата са чудесни. Очаровани сме от желанието и старанието им да танцуват, да танцуват – без умора! И от способността им да общуват помежду си – само за малко повече от седем месеца заедно, те са вече приятели“, споделят Иван Иванов и Цветелина Митева.
А доайенът сред хореографите в Разград Стефан Иванов е много приятно изненадан от интереса на родители и близки, на хората в Разград към концерта.
Факт – билети за спектакъла в петък, 11 май, от 18.00 часа в Общинския културен център вече няма.
/e-Razgrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.