Пореден незаконно обвинен осъди прокуратурата в Разград

И техническият ръководител на фирма „Абритус” в Разград Недим Мустафов осъди Прокуратурата за незаконно обвинение. Той бе третият оправдан по едно и също дело за неправомерно разходване на бюджетни средства за ремонт на джамията в село Прелез. Кметът на Завет Ахтер Велиев и тогавашната общинска служителка Виолета Кулева вече осъдиха държавното обвинение и получиха различни по размер обезщетения.

Разградският окръжен съд постанови прокуратурата да заплати на Мустафов сумата 4000 лева, представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди вследствие на незаконно повдигнато обвинение за извършване на престъпление, за което е оправдан. Искът над този размер е отхвърлен като неоснователен и недоказан. Освен това Прокуратурата трябва да му заплати и сумата 1600 лв. лева като обезщетение за претърпени имуществени вреди, изразяващи се в заплатени адвокатски възнаграждения, както и 241 лева разноски в съдебното производство.
Припомняме, че дело срещу Прокуратурата бе заведено по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди, нанесени на гражданите. Искът, внесен от Недим Мустафов, бе за обезщетение от 50 000 лева неимуществени и 1600 лева имуществени вреди.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.