Плаж за кучета на адриатическия бряг

Те са космати, тичат необуздано по пясъка, изтръскват се близо до хавлиите и шезлонгите на летовниците и нерядко предизвикват неодобрителни възгласи. И дори нещо повече. Като цяло кучетата не са добре дошли на плажа, особено в силния и претрупан с хора сезон. Тук, обаче, са. Кучешкият плаж край хърватското градче Църквеница предлага всички удобства за четириногите и техните стопани. На брега е издигнат дори специализиран бар за кучета.

С деца на море е класика. А ето че може и с четириноги. Вече няма нужда да се търсят услугите на кучешки хотели и да се преживяват нежелани раздели по време на лятната почивка. Хърватското решение на проблема се намира на два часа път с кола от Загреб, на адриатическия бряг, разказва БНТ.

Слънце, море и … бар със специално меню за четириногите. Постройката напомня на кучешка колиба. В нея се сервират лакомства като сладолед за кучета с ниско съдържание на захар, безалкохолна бира пак за кучета и чипс с вкус на пържола. Идеята за бара дошла на двама местни предприемачи, които държали хотел за кучета. В него туристите можели да оставят любимците си, за да обикалят по плажовете. Барът за домашни любимци е естествено продължение на хотелската част.

Собствениците планират догодина да разширят още малко плажа и да изградят нещо като фитнес за кучета с препятствия. Това ще е формата на активна почивка за онези четириноги, които не горят от желание да се потапят в морето.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.