Пианисти от Музикалната школа обраха наградите на Националния фестивал в Пловдив

За пореден път пианистите от Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие” в Разград доказаха, че са сред най-добрите в страната. На 14-то издание на Националния фестивал на школите по изкуства в Пловдив те обраха всички награди и доказаха своята висока класа.

Шест бяха представителките на Музикалната школа на конкурса, те се върнаха в Разград с две първи, две втори и две трети награди и със специална награда, която е равностойна на Гран при. Тази специална награда е за Християна Наковска, а освен това престижно отличие Християна е удостоена и с първа награда в трета възрастова група. Талантливата пианистка е поканена да участва на 1 декември тази година в Националния академичен конкурс в Пловдив за изпълнения на творби на Бах. Това е много високо признание за Християна, тъй като в този конкурс участват представители на академично ниво.

Най-малката участничка във фестивала бе 8-годишната Невена Драганова, за която това бе дебют. Тя получи трета награда в първа възрастова група. Невена свири от една година. Във втора възрастова група разградските пианистки взеха всички призове. С първа награда е Ивана Хосровян, с втора – Невена Цанкова и с трета – Дерия Генджева.

В трета възрастова група Славена Денчева бе удостоена с втора награда.

Преподавателката Галина Героева бе удостоена с диплом за високи педагогически постижения. В нейния клас по пиано са Християна Наковска, Дерия Генджева, Славена Денчева и Невена Цанкова. Ивана Хосровян е ученичка на Нина Георгиева. А малката Невена Драганова е възпитаничка на Росица Дачева.

На фестивала в Пловдив са се явили 109 участници, като най-много са били пианистите. Жури от прохесионалисти с председател проф. Албена Димова, преподавател в Музикалната академия в Пловдив са оценявали талантите от страната.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.