Пет са жертвите на терористичната атака в Лондон

Броят на жертвите на вчерашното нападение близо до сградата на британския парламент се увеличи на пет, след като е починал още един от ранените при атаката, съобщи Ройтерс, като цитира информация на полицията. Началникът на антитерористичните сили на лондонската полиция Марк Роули е заявил пред репортери, че се работи по версията, че нападателят е бил вдъхновен от ислямистки тероризъм. Роули добави, че полицията смята, че е установила самоличността на извършителя, но отказа да даде подробности.
По-рано беше съобщено, че въпреки че все още не са изяснени всички обстоятелства около нападението, полицията работи по вариант за един нападател. Той е стигнал до сградата на парламента с автомобил, прегазвайки много хора по моста „Уестминстър“, след което, при опит да проникне в парламента, е намушкал с нож един от охраняващите сградата полицаи.
Сред ранените има трима полицаи и трима френски ученици.
Премиерът Тереза Мей, която спешно бе евакуирана от парламента по време на нападението, даде изявление след извънредна среща на отдел Кобра вчера. Тя посочи, че това е „отвратително нападение в сърцето на столицата, но всеки опит да се посегне на британските ценности е обречен на провал“:

Британското правителство обяви, че няма да увеличи нивото на антитерористична тревога. То ще остане „сериозно“, което е втората най-висока от общо пет степени, както и през последнте повече от две години. В идните няколко дни обаче по улиците на британските градове ще бъдат изкарани допълнителни въоръжени полицаи. Властите посъветваха пътуващите тази сутрин да избягват района на Уестминстър, тъй като той ще остане блокиран.

Cross.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.