Петър МОСКОВ: Не се съмнявайте в психическата изрядност на Сидеров

Цялата стратегия за дестабилизиране на мнозинството и правителството от страна на ДПС претърпя пълен неуспех, смята здравният министър Петър Москов.
„Не искам да бъда агресивен, Местан трябваше да запази достойнство. Благодаря за признанието, че стратегията не успя“, коментира той по bTV.
Според него е имало внушения, че местният вот е бил подготовка за огромен трус в политиката, но това не се е случило, защото всяка партия от управляващата коалиция е потвърдила или подобрила резултата си сега.
„Коалицията е стабилна и е получила нов кредит на доверие, когато фактите и цифрите говорят, всички трябва да мълчат“, отсече реформаторът. Според него сегашната политическа коалиция трябва да се превърне в траен стратегически съюз.
„Алтернативата за ГЕРБ е или вечна опозиция или съюз, за Реформаторския блок означава невъзможност за реализиране на политика“, каза Москов.
Въпреки че активността на референдума беше ниска, според него след като над 70% от участвалите в допитването са се обявили в подкрепа на въвеждането не електронно гласуване, парламентът е длъжен да се съобрази с тях и да вземе решение в тази посока.
Здравният министър смята, че ако има електронно гласуване дългата процедура по предаване на изборните книжа ще бъде значително облекчена и няма да се повтаря ада от „Арена Армеец“, където представителите на секционните избирателни комисии още чакат да предадат бюлетините и протоколите на ОИК.
Москов отсече, че е недопустимо безобразие изборният процес да се превръща в изпитание за психиката и здравето на хората.
„Моята диагноза е, че от организационна гледна точка и за ЦИК и за ОИК това е тежък провал“, коментира той.
Здравният министър призова хората да нямат ни най-малко съмнение в психическата изрядност на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, въпреки поредния скандал, свързан с нахлуването на националиста в сградата на НАТФИЗ.
„Тук не говорим за отклонения, а за добре програмирани действия и желание да се търси скандал“, категоричен бе Москов.
/Dnes.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.