Патриция Колева – Национален музикален вицешампион

Талантливата разградска певица Патриция Колева се върна с поредна награда от Велико Търново. На сцената на „Evro Folk” тя спечели сърцата на журито и публиката с прекрасното си изпълнение „Лудо младо”.
Изявените професионалисти в областта на музиката – маестро Георги Янков – музикален специалист; Валентин Халваджиев – хореограф; Иван Данчев – диригент и композитор; Миглена Хаджипенчева – музикален специалист и Мариана Нуцова – режисьор я удостоиха със званието „Национален вицешампион” и отправиха към нея покана за участие в Балканския шампионат.
„За един изпълнител е много важно да не забравя своите традиции. Гордея се, че съм част от този голям празник на българския народен дух, изпълен с красотата на изкуството”, споделя Паци. Тя го доказа не само с избора си на песен, но и с родолюбивото си отношение към фолклора ни.
Осъвременената версия на „Лудо младо” направи впечатление на журито, което засипа Патриция с още куп награди. Патриция стана Лауреат, спечели Почетния знак на „Балкан Фолк”, закичи се със сребърен медал от Националния шампионат по фолклор и не на последно място получи благодарствен адрес за това, че на тази възраст ратува за съхранението на българската традиция.
Патриция Колева е особено щастлива и развълнувана от вниманието, което получи в старопрестолната ни столица. Телевизионен екип побърза да направи интервю с нея, което ще бъде излъчено по световните телевизии. Патриция е включена и в официалния каталог на музикалното събитие.
Паци е осмокласничка в ГПЧЕ „Екзарх Йосиф” – Разград, учи английски и испански. Музиката е в сърцето й. Възпитаничка е на Свилена Дечева в класа по поп пеене към ЦРД.
Патриция Колева благодари на главния художенствен ръководител на Капански ансамбъл Румян Занев за съдействието при подбора на облекло, на своя вокален педагог и не на последно място на семейство си, което винаги застава до нея и я подкрепя. В ход е предстоящото издаване на албум от песни, които са донесли на Паци и на Разград прослава.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.