Патриция Колева – втора на радиоконкурса „Обичам те, море“

Осмокласничката от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ Патриция Колева се завърна с втора награда от радиоконкурса „Обичам те, море“ във Варна, проведен в морската столица през последните почивни дни. Конкурсът е част от Международния музикален фестивал „Море и спомени“ на читалище „Васил Левски“, съорганизатори са БНР – програма „Хоризонт“ и Радио „Варна“. Паци е била в най-конкурентната група /14-16 години/. За върховото й постижение говори фактът, че първа е певица от Украйна, а трета – от Русия. Паци е възпитаник на Свилена Дечева и нейната силна школа в Центъра за работа с деца в Разград. Двете са подготвили заедно песента, а талантливо момиче изпрати за конкурса студиен запис на парчето. Записът е направен в Общинско радио „Разград“. По този повод Патриция специално благодари на екипа на радиото: инж Анко Аврамов и музиканта Ненчо Илиев за безупречната професионална подкрепа. Днес Паци каза, че обича да участва в радиоконкурса „Обичам те, море“ и заради тръпката по време на записите в студиото на разградското радио. Да, в предишното си участие във Варна, тя бе отново втора и по обясними причини – в по-малка възрастова група.
Сега нейният запис се конкурирал с още сто записа от България и чужбина. След класация, художествената комисия допуска до гала концерта на лауреатите 34 певци.
Водещ на концерта бил известният музикант Теди Генев, който, впечатлен от чудото от Паци, я поздравил специално и обещал съдействие при избора на морска песен за следващото й участие в „Обичам те, море“.
Наградата от това издание е, че записите от гала концерта ще звучат по програма „Хоризонт“ на БНР и Радио „Варна“.
Последното отлично представяне на Патриция Колева на сцена бе само преди седмица на последния Общински преглед на руската песен и танц. Заедно с дуетната си половинка Петър Тодоров, те ще представят Разград на националния конкурс в края на месеца в Шумен.
А поканата за участие в певчески конкурс в Испания и към двамата – заради спечелената от тях втора награда от изданието на конкурса в България, си остава отворена и вероятно ще бъде реализирана догодина.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.