Парична награда от Община Разград за лекоатлета Лъчезар Вълчев за високи спортни резултати

Кметът на Разград д-р Валентин Василев връчи парична награда на състезателя от СКЛА „Лудогорец – Разград“ Лъчезар Вълчев. На срещата присъстваха и треньорът Красен Цонев, зам.-кметът Ердинч Хасанов и председателят на постоянната комисия  за младежта и спорта към Общински съвет – Разград Галин Парашкевов.

Лъчезар Вълчев е на 13 години, но донесе златни медали през тази година, два от тях в Европейските детски игри в град Бърно,Чехия, уточни неговият треньор Красен Цонев. Там състезателят спечели златен медал в скока на височина с постижение 165 см, златен медал в скока на дължина с 5 метра и 81 см и сребърен медал в бягането на 800 м – 2,21 минути. Така той стана единственият състезател на Европейските детски игри, спечелил 2 златни и 1 сребърен медал от индивидуални дисциплини. През юни, на Държавен шампионат по лека атлетика за момичета и момчета до 14 г., Лъчезар спечели шампионската титла на България с нов национален рекорд от 320 точки.

Градоначалникът поздрави младия лекоатлет и му пожела още върхове в спорта. През тази година в десетката със спортисти на Община Разград за 2018, Лъчезар е определен за най-перспективен млад състезател.

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.