Парична награда за Джан Неджмедин от Сдружение „Лудогорие“

Сдружение „Лудогорие“- Разград заедно с Ротари клуб, Лайънс клуб и Ордена на Тамплиерите организираха на 31 март пролетен бал с благотворителна цел, на който бяха събрани 3500 лева. 1500 лева  – по 500 лева на всеки -от тях бяха връчени на трима най-изявени и даровити ученици от града.

Един от тях  е Джан Четин Неджмедин, ученик в осми клас на Техническата гимназия „Шандор Петьофи“. Той  е ученик в паралелка със специалност Компютърна техника и технологии, но не само компютрите са му страст: постиженията му са в областта на математиката – второ  място  в Коледното математическо състезание, организирано от Съюза на математиците в България; първо място по математика и четвърто по физика в турнира „Обрешков“, иницииран от ПМГ „Акдемик Н. Обрешков“ – Разград; първо място на общинските кръгове на олимпиадите по математика, физика, география и химия; участие в международно математическо състезание „Европейско кенгуру“.

Парични награди получиха Мария Симеонова Симеонова от ГПЧЕ „Екзарх Йосиф“ и Цветелина Светломирова Минкова от ПМГ „Академик  Н. Обрешков“ , които имат завидни постижения в различни турнири и конкурси.

e-Razgrad.bg

На втората снимка: Джан с баща си Четин Неджмедин и директорът на ПТГ „Ш. Петьофи“ Нешка Христова

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.