Още пари от ЕС за Завет – ако има една ВиК асоциация, а държавата получи терен или сграда за Спешна помощ

Областният управител разясни по време на извънредната сесия на ОбС –Завет снощи, необходимостта от създаване на една ВиК асоциация в областта, на територията на която да има един ВиК оператор. Петър Василев говори пред местния парламент, тъй като община Завет е един от членовете на ВиК асоциацията в Исперих и е един от собствениците на дялове от капитала на „Водоснабдяване и канализация” ООД –Исперих.
По време на заседанието Василев подчерта, че създаването на една ВиК асоциация в областта и изборът на един ВиК оператор ще се създадат възможности за кандидатстване с проекти по европейски програми за изграждане и обновяване на ВиК инфраструктурата.
Припомняме, че само преди десет дни, на бизнес форум по оперативната програма „Околна среда“ 2014-2020 г. регионалният министър Лиляна Павлова изрично подчерта, Разградска област има две ВиК-асоциации и по тази причина не може да отговори на изискванията за реформиране и финансиране на ВиК-сектора по програмата.
На сесията областният управител информира съветниците и, че при проведена среща със зам.-министър Ваньо Шарков по времена визитата му в Разград, е поставил въпроса за изграждане на Спешен медицински център в Завет и Самуил. За да се реализира идеята обаче е нужно да бъде взето решение от местния парламент, с което да бъде предоставен на държавата безвъзмездно терен, на който да се изгради Центърът, уточни губернаторът. В тази връзка областният управител призова съветниците за бързи действия.
/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.