ОУ „Виделина“ – с. Сейдол – победител в годишната национална класация „Образователен лидер“

Основно училище „Виделина“ – с. Сейдол  е тазгодишният победител в национална класация Образователен лидер“ в категорията „Иновативно лидерство“ . Организаторите на класацията: Междууниверситетски институт за мениджмънт в образованието „Интераула“, в партньорство с Регионално управление по образованието София-град и Център за изследвания и иновации в неформалното образование към Факултет по педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“, мотивираха решението си така: „Основно училище „Виделина”, село Сейдол, област Разград , е едно от най-уникалните български училища, което още от 80-те години на миналия век се развива като учебен комплекс, обединяващ учебна обсерватория, зоопарк, етнографски комплекс и тематични музейни сбирки, чрез които става възможна симбиозата между формалното и неформално учене и обучение на учениците в рамките на училището“.

Отделно от това училището в Сейдол бе номинирано в още две категории: „Приобщаващо лидерство“, „Лидерство в класната стая“ с участници от цялата страна.

Наградата получи директорът на школото Динко Христов на специално тържество в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“.

Училището в Сейдол спечели надпреварата в конкуренция с: Частна ДГ „Мечтатели” – Варна, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“  – Враца, СУ „Козма Тричков“ – Враца, СНЦ Асоциация „Родители“, ДГ „Братя Грим“ – Шумен, Частно ОУ  „Димитър Екимов“ – с. Русаля и 18-то СУ „Уилям Гладстон“ – София.

А самият той бе номиниран в категорията за личностно постижение редом с директорите на СУ „Козма Тричков“ – Враца; Детска градина „Братя Грим“ – Шумен; на Частната детска градина „Мечтатели“ във Варна и изпълнителния директор на Център за приобщаващо образование.

Паралелно с това Динко Христов единствен от Разградска област бе поканен и участва през почивните дни в НДК във Форум „Образование за бъдеще“, където бяха анализирани глобални въпроси: Бизнесът и образованието – къде се срещат и къде се разминават? Как децата да са по-подготвени да посрещнат нуждите на бизнеса, с какви трудности се сблъскват учителите и какво бъдеще очаква образованието в България?

/e-Razgrad/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.